תביעות נזיקין במשפחה – פיצוי על נזק במשפחה
אומרים שאי אפשר לדעת עם מי התחתנת אלא רק לאחר החתונה אולם יש בני זוג שפרצופם האמיתי גורם לפגיעה ממשית, פיזית או נפשית שהופכים את חיי המעורבים לסיוט של ממש. תביעות נזיקין במשפחה הן תביעות המתארות את העוולות הנגרמות על ידי מי מבני המשפחה לבן משפחה אחר, על בסיס הפרמטרים שבפקודת הנזיקין. תביעות אלו מוגשות לבית המשפט לענייני משפחה, בגלל נזקים גופניים או נפשיים שנגרמו כתוצאה מגורמים שונים.
כך, לדוגמא, ניתן להגיש תביעת נזיקין בשל תקיפת בן זוג או קטין, תוך שימוש בכוח מכל סוג שהוא, במתכוון על מנת להזיק.
בנוסף, ישנן תביעות נזיקין במשפחה בשל נזק נפשי ו/או פיזי שנגרם לקטין, כתוצאה מנטישה של מי מההורים, או כתוצאה מהתעללות בילד.
למותר לציין שבשנים האחרונות התפתחו תביעות נזיקין בשל סרבנות גט, ואף נפסקו פיצויים משמעותיים ביותר למסורבות הגט וכן למסורבי הגט ועוד.
למי מגישים תביעות נזיקים במשפחה?
לפי מה נקבע גובה הפיצוי בתביעות נזיקין במשפחה?
האם תביעות נזיקין במשפחה הן עילות לגירושין?
למי מגישים תביעות נזיקין במשפחה?
לא אחת, כדי להכין את הקרקע לתביעת נזיקין, מגיש הנפגע בשלב ראשון תלונה במשטרה. אולם, המשטרה אינה הרשות השופטת, ולכן את תביעת הנזיקין במשפחה, מגישים כתביעה אזרחית לבית המשפט לענייני משפחה. תפקיד המשטרה הוא להעמיד את עושה הנזק לדין לפי חומרת העבירה, וככל שהמזיק הורשע, יכול פסק דין לשמש ראייה במשפט האזרחי. כלומר, המסקנות המשפטיות והממצאים העובדתיים שעליהן התבססה ההרשעה של המשטרה – יהיו קבילים בתביעה האזרחית.
מובהר כי ניתן להגיש תביעה נזיקית לבית המשפט לענייני משפחה גם ללא העמדת המזיק לדין פלילי.