גירושין של זוגות חד מיניים 

הליך גירושין של זוגות חד מיניים 

הליך הגירושין של זוגות חד מיניים בישראל אינו שונה במהותו מזה של זוגות הטרוסקסואלים. על בני הזוג להתמודד עם סוגיית חלוקת הרכוש וכן משמורת ומזונות הילדים. ההבדל המרכזי נעוץ בכך כי זוג חד מיני לא יגיע לפתחו של בית הדין הרבני משום שזה אינו מכיר בנישואיו, אלא עליו לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בתביעה של התרת נישואין או בקשה לפסק דין הצהרתי.

נישואים של חד מיניים

ענייני נישואין וגירושין בישראל הנם על פי הדין הדתי ולכן, זוגות חד מיניים אינם יכולים להינשא בארץ, היות שמוסד הרבנות אינו מכיר בזכותם לכך והיות כי אין נישואים אזרחיים בישראל.  לכן, על זוגות אלו להינשא בחו"ל בטקס אזרחי ובשובם לארץ, להירשם כזוג נשוי במשרד הפנים. מה קורה כאשר מערכת היחסים נקלעה למשבר ובני הזוג מחליטים להיפרד? בשונה מזוג הטרוסקסואלי, לא יפנו לבית הדין הרבני לצורך סידור הגט, אלא לבית המשפט לענייני משפחה.

התרת נישואין

הליך הגירושין של זוגות חד מיניים מתקיים בבית המשפט לענייני משפחה, במסגרת תביעה להתרת נישואין. לחילופין, אם בני הזוג ערכו תעודת זוגיות באמצעות ארגון משפחה חדשה ועתה הם מעוניינים להיפרד, יוכלו לבטל את תעודת הזוגיות על ידי הגשת בקשה לפסק דין הצהרתי. מלבד השוני בערכאה אליה פונים לצורך התרת קשר הנישואין, כאשר זוג חד מיני מתגרש, עליו להתמודד עם אותן סוגיות בדיוק כמו זוג הטרוסקסואלי שמתגרש: חלוקת הרכוש בין הצדדים ואם ישנם ילדים משותפים, יש לדון במזונות ובמשמורת.

גירושין בהסכמה

כמו כל הליך גירושין, בפני בני הזוג נתונה הבחירה האם לגבש הסכמות בסוגיות המשפטיות העומדות על הפרק ולחתום על הסכם גירושין, או להותיר את ההכרעה בידי בית המשפט. גירושין בהסכמה אמנם דורשים וויתורים, אך הם מאפשרים להגיע לפתרון הוגן לשני הצדדים ולסיים את ההליך המשפטי תוך זמן קצר ובמינימום עלויות. ניהול מאבק משפטי גוזל זמן, כסף ואין ערובה כי מי מהצדדים יהיה מרוצה מן התוצאה. כך או כך, חשוב מאוד כי כל אחד מבני הזוג יהיה מיוצג על ידי עורך דין לגירושין אשר ילווה אותו לאורך ההליך וישמור על זכויותיו באופן המיטיבי.

 

לקביעת פגישת ייעוץ

אנא אשאר פרטים ונשמור על הזכויות שלך

נגישות
×

לשירותך

ספר לנו במה נוכל לסייע לך?

× מענה מיידי